medium


linnen

Anne woont aan de rivier en is graag buiten. Ze werkt op ecologische basis en gebruikt oude linnen lakens of dookrollen  | rollen linnen (medio 1900). Handgeweven of met beperkte middelen vervaardigd. De sporen in het handwerk zoals een monogram van de eigenaar, naden, zomen en stopwerk zijn voor Anne meer dan dat  het spreekt tot haar verbeelding. Ze geeft het opnieuw betekenis.


Linnen wordt gemaakt uit vlas. Na het oogsten volgt er een intensieve behandeling. Roten, keren, zwingelen en hekelen om van de vlasvezels een bruikbaar product te maken. Vroeger rootte men het vlas in de rivieren waardoor de vezels een gouden gloed kregen.

Bekijk de video


kleur

Verf vindt zijn oorsprong in de natuur. Primaire kleuren zoals rood kan o.a gewonnen worden uit de meekrapwortel, geel uit bijvoorbeeld de bloem van guldenroede en blauw uit oude inkt recepten. Anne vindt bijvoorkeur de nodige grondstoffen voor haar werk in de directe omgeving van haar woon- en werkplaats te Arnhem en Oosterbeek. Door gebruik te maken van materialen uit de natuur is het voor haar mogelijk om het bewerkte linnendoek eventueel in de rivier af te spoelen. Het is onschadelijk voor mens en dier.


proces

Anne hangt een bewerkt linnen doek soms aan een schip in de rivier of legt het onder een oude eik in het bos. Dat doet zij vanwege het proces dat zich afspeelt onder water of op het land als het regent.  Ze onthoudt de uitkomst van een experiment en wordt graag verrast door nieuwe ontdekkingen op het linnendoek. Het linnen is zeer sterk materiaal.

Daarna verwerkt Anne het bewerkte linnen. Ze maakt er onder andere genaaide collages van. Zodra het kader en de grote bepaald zijn wordt het linnen verstevigd en op een aluminium spieraam gespannen. 

Kijk ook in de gallery van het menu het dient als portfolio | fotoreportage  en wordt regelmatig aangevuld.


la braderie de Lille '23 | merci les gens à Lille

la braderie de Lille '22 | merci Piero